Ontspannend Ontladen

Video cursus ‘ONTspannend ONTladen’ 

 

950050A0 9FCF 4999 8E6E 39B847B7CC6C

 

 ‘Als ik hem in slaap wil krijgen loop ik altijd 6 blokjes om of rijden we een rondje met de auto’

 

‘Mijn kind komt alleen tot rust aan de borst’

 

‘Ik vind het lastig om naar het gevoel van mijn kind(eren) te luisteren en heb meestal de neiging dit te willen oplossen of mijn kind af te leiden’’.

 

‘Mijn kind begint enorm hard te gillen of schreeuwen als ik haar filmpje of spelletje uitzet’ 

 

‘Ik word gek van die enorme driftbuiten van mij 2-jarige zoontje, alles is verkeerd, hij gooit zich steeds op de grond. Straffen, negeren, een filmpje, niks helpt, hij blijft dit doen’. 

 

‘Ik heb wel eens van ontladen gehoord of probeer dit ook, maar ik begin al snel alweer te twijfelen en geef dan toch de speen/tablet/koekje’

 

‘Ik bevries als mijn kind met spullen begint te gooien of schreeuwen, ik weet niet wat te doen’

 

We leven in een wereld waarin er constant en consequent afleiding is. Prikkels, schermen, planningen, schema’s. We zijn drukker en gestresster dan ooit. Logisch ook dat ons dit niet in de koude kleren gaat zitten. Letterlijk. Onze lijven en dus ook die van onze kinderen lopen er vol van. We laden ons als het ware vol. En daarnaast, lossen we relatief weinig en matig. Minder ontspanning. Minder écht in het nu zijn. Minder ontladen.

Als wij dit al lastig vinden om dit voor onszelf te doen, hoe kunnen we onze kinderen dit dan meegeven?

Steeds vaker spreek ik ouders in mijn praktijk die bij mij komen vanwege de veelheid en grootsheid van gevoelens die hun kinderen laten zien. Boosheid. Verdriet. Frustratie. Angst. Ze weten niet goed hoe hiermee om te gaan, het raakt iets in henzelf. 

We zijn bijna allemaal opgegroeid met het idee ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Maar wat ís normaal? Als je boosheid toont voor straf op de trap moeten zitten? Als je verdrietig bent een koekje krijgen? Als je bang bent horen dat je je niet aan moet stellen?

We zijn het zo gewend geraakt, met alle goede bedoelingen van dien, om maar niet (te veel) te voelen. Om te doen alsof we dingen niet voelen. Maar ondertussen broeit het vanbinnen. En zoekt het naar een manier om eruit te komen. Dat is wat kleine kinderen nog van nature doen. Maar dan gelijk als het op komt. Als het nog op een gezonde manier eruit kan komen. Stress, opgestapelde spanningen van een vervelende dag op school of ruzie met een broertje of zusje, of andere vervelende gevoelens, uit hun lijf gooien. Dat wat ingeladen is letterlijk ONTladen. Zoals het lijf intuïtief aanvoelt hoe het dit kan doen. 

Ontladen.

Steeds meer ouders weten dit inmiddels. Maar hoe pas je dit toe? En hoe werkt het precies, wat is belangrijk om te weten als ouder?

Leuk om erover te lezen. Maar wat doe je als je zelf met een gillend kind staat? Hoe reageer je? Wat zeg je? Wat doe je met al die gedachtes en twijfels die er door je hoofd razen, zoals ‘wat zouden de buren wel niet denken’, of ‘is dit nog wel normaal wat mijn kind doet’? En wat doe je met je eigen gevoelens die mogelijk ook opborrelen?

Ik ontwikkelde speciaal voor jou als ouder deze video-cursus ‘ONTspannend ONTladen’.

Na deze cursus heb jij als ouder:

  • Alle kennis en tools in handen rondom wat ontladen is en hoe je dit toe kunt passen bij jouw kind(eren)
  • Meer vertrouwen in jezelf wanneer je je kind bijstaat in het ontladen
  • Een idee hoe je dit praktisch aanpakt met JOUW kind in JULLIE situatie, zodat je weet wat je kunt doen of zeggen tijdens ontlaadmomenten
  • Helder hoe je zelf (meer) kunt ontladen en wat stappen zijn om dit ook daadewerkelijk toe te gaan passen.
  • Zicht op hoe ontladen samenhangt met slaap, (be)grenzen en meewerken van je kind(eren). 
  • Meer rust en ontspannenheid in je gezin. Meer ontladen betekent meer relaxte kinderen (én ouders).

Voor wie is deze cursus geschikt?

  • Ouders die graag vanuit verbinding hun kind(eren) willen aansturen en hun kind willen ondersteunen in het reguleren van emoties
  • Ouders die niet bang zijn om naar hun eigen reacties, gedrag en patronen te kijken
  • Ouders die verder willen kijken dan het gedrag van hun kind, en ook naar de onderliggende behoefte durven kijken. Zodat het niet steeds pleisters plakken is, maar de onderliggende wond willen schoonmaken
  • Ouders die klaar zijn met denken, twijfelen of over analyseren en echt tot actie willen komen, om dingen in het gedrag van zichzelf of hun kind(eren) te willen veranderen. 
  • Ouders die wel al weet hebben van of geoefend hebben met het (laten) ontladen van hun kind maar nog regelmatig twijfelen over hun aanpak

De inhoud van de cursus:

Module 1 Wat is ontladen en hoe zien verschillende manieren van ontladen eruit?

Module 2 Kijken naar je eigen (controle)patronen en manieren van ontladen

Module 3 Ontladen en slaap 

Module 4 Ontladen en meewerken

Module 5 Ontladen en grenzen stellen

Module 6 Ontladen en controlepatronen

Module 7 omgaan met gedachtes en twijfels rondom het ontladen van je kind(eren). 

Module 8 Wat te doen als.. Allemaal korte video's rondom specifieke thema's, zoals 'hoelang duurt een ontlaadbui?', 'wat doe/zeg je als je kind ontlaad?' etc

BONUS: geleide meditatie voor als het even heftig is

 

PRAKTISCH:

  • Na aankoop kun je direct aan de slag! Je ontvangt dan de inloggegevens vanuit mijn online academie in je mailbox (check ook je spam!). 
  • De investering voor deze cursus is €97 (inclusief BTW). 
  • Je krijgt in één keer toegang tot al het videomateriaal (ongeveer 1 - 1,5 uur in totaal aan video) en de opdrachten
  • 1 live online groepscoachingsmoment waarin je jouw vragen kunt stellen (ook als je er niet bij kunt zijn, dan kun je je vraag insturen).
  • Heb je de online cursus Liefdevol Begrenzen van je kind gevolgd of wil je die volgen? Dit is een hele mooie aanvulling :)

 

Koop de cursus hier

 

Veel gestelde vragen:

  • Hoelang ben ik bezig met deze cursus?

Hou rekening met ongeveer 1- 1,5 uur. Dit hoef je niet in één keer te kijken, dit mag natuurlijk wel. De online cursus is zo ingericht dat je gemakkelijk de video's tussendoor kunt kijken, via de app bijvoorbeeld. Het kan ook gewoon via de laptop. Veel van mijn cursisten luisteren de video's als podcasts, zo kun je ook tijdens het koken, opruimen of onderweg met de cursus bezig zijn. Je kunt de video’s ongelimiteerd (terug)kijken.

  • Ik sta op de wachtlijst van de cursus ‘Liefdevol Begrenzen van je kind’, en zie nu dit voorbij komen. Is er veel overlap of is het totaal iets anders?

Superleuk trouwens dat je interesse hebt in de online cursus LB! Ontladen komt ook terug in de cursus Liefdevol Begrenzen, maar beknopt, omdat de cursus immers gefocust is op het stellen van grenzen. Daarom is dit een hele mooie aanvulling juist. In de cursus 'Ontspannend Ontladen' ga ik veel dieper met je in op Ontladen en met heeeeel veel concrete en praktische voorbeelden. Ook als je de cursus Liefdevol Begrenzen al hebt gevolgd is deze cursus over ontladen erg aan te raden. De volgorde waarin je ze volgt maakt niet uit.

  • Voor welke leeftijden is deze cursus geschikt?

In principe is het toepasbaar voor alle leeftijden, maar vooral voor ouders met kinderen tussen de 0 en 7 jaar. Ik begeleid regelmatig ouders van kinderen die bijvoorbeeld zelfs al 8 of ouder zijn en ook dan is het nog heel geschikt om met ontladen te beginnen. Zit je kind op de middelbare school? Dan zou ik het niet meteen aanraden, omdat de voorbeelden dan niet meer helemaal matchen. De basis en het gedachtegoed blijven hetzelfde, dat is dan weer voor alle leeftijden passend. Als je twijfelt, stuur me zeker even een berichtje dan denk ik vrijblijvend met je mee. 

  • Mijn kind is nog heel jong/niet geboren, is het dan waardevol om de cursus al te volgen?

JA! Juist! De cursus is zéér geschikt als je nog zwanger bent of juist net een baby hebt gekregen. Zeker in die eerste fase van huiluurtjes en de eerste periode buiten de baarmoeder is het heel helpend om te weten wat ontladen is en wat je kunt doen in deze fase. Gaat je een hoop gedoe verderop schelen. Maar ook als je kind al wat ouder is (wij begonnen bij onze oudste ook pas met ontladen toen hij bijna 3 was), is het dus nog zeer geschikt.